Твердий сир – звичний для багатьох продукт. З ним часто роблять сендвічі на сніданок, його додають до м'ясних страв, без нього не може обійтись жоден святковий стіл.
Однак питання шкоди чи користі твердого сиру порушується і в половину не так часто, як ця проблема стосується інших продуктів. Акуа Вулбрайт, доктор медичних наук, розповів, чим може нашкодити твердий сир та як відмова від нього вплине на організм людини.
Чим шкідливий сир?
У продукті міститься велика кількість жиру та натрію, крім того, це досить калорійна їжа. В результаті у людини, яка активно споживає твердий сир, підвищується ризик виникнення діабету другого типу, гіпертонії, інсульту та ішемічної хвороби серця. Особливо необхідно обмежити споживання такого сиру людям, які перебувають у групі ризику. Додаткову увагу варто звернути увагу на тверді сорти та фету.
Як відмова від сиру допоможе людям?
- Поліпшиться стан шкіри. Через часті вживання молочних продуктів шкіра людини активніше і більше виділяє себума - шкірного сала. В результаті у вас може з'явитися акне.
- Не турбуватиме метеоризм . Сир викликає проблеми із травленням та здуття живота. Щоб нівелювати ці симптоми, від продукту варто відмовитися або вибирати продукти без лактози або жиру.
- Припиняться мігрені та головний біль. Деякі види сиру, наприклад пармезан, чеддер, сир із пліснявою, містять у складі тірамін. Ця амінокислота здатна викликати головний біль або мігрень.
- Зменшиться ризик виникнення хвороб серця. Холестерин перебуватиме під контролем, у свою чергу без сиру та насичених жирів, що містяться в його складі, зменшиться ризик серцево-судинних хвороб.
