В кунжуті ховається унікальне поєднання – сезамінол. Це антиоксидант, який, як виявилося, рятує нейрони чорної субстанції головного мозку від смерті при хворобі Паркінсона внаслідок окисного стресу і впливу реактивних форм кисню.
Осакський університет провів серію експериментів, які були покликані показати, чи можна використовувати сезамінол як засіб для захисту нейронів від реактивних форм кисню. З’єднання довело свою ефективність – воно зменшувало вироблення в нейронах небезпечних форм кисню.
Зокрема, проводилися експерименти з гризунами, які мають порушення, які були схожі з хворобою Паркінсона (відзначалося зниження вироблення дофаміну і, як наслідок, порушення рухової функції). Протягом 36 днів тварини отримували з їжею сезамінол. Це дозволило підвищити у них рівень дофаміну і збільшити рухливість.