Доступний пряний овоч здатний знижувати рівень холестерину в крові, оскільки під його впливом зменшується його вироблення в печінці, повідомляє портал про здорове харчування Food News.
За його даними, присутність у раціоні часнику асоціюється з нижчим вмістом загального холестерину. Саме цей тип жиру в крові, який переносять ліпопротеїни низької щільності, відрізняється властивістю накопичуватися в порожнинах артерій і судин, викликаючи їх закупорку. З його підвищеним рівнем у крові впритул пов’язані ризики серцевого нападу та інсульту головного мозку.
«Також вживання часнику допомагає зменшити рівень цукру в крові», — зазначають експерти в галузі харчування.
При вживанні часника важливо пам’ятати, що деякі хронічні порушення є протипоказанням для вживання овочів. У свою чергу деякі фахівці вважають помірне споживання часнику за відсутності протипоказань корисним для підтримки імунітету в сезон інфекцій.