Як почати день здоровим з правильного сніданку і оптимально підтримати вашу кишкову флору?
Корисні сніданки для кишечника
Кишкова флора має далекосяжні наслідки для нашого благополуччя. Якщо вона вийде з-під контролю, це може привести до інфекцій, ожиріння або шлунково-кишкових захворювань. Ключовим моментом є дотримання дієти, сприятливою для кишечника. У цьому контексті особливо важливо забезпечити високу частку харчових волокон - з продуктами з пробіотиками та пребіотиками.
Харчові волокна: що таке пре- і пробіотики?
Харчові волокна запобігають закрепам, а також допомагають підтримувати баланс рівня холестерину і цукру в крові. Овочі, крупи і сухофрукти багаті клітковиною. Пребіотики - це харчові волокна, які живлять корисні кишкові бактерії. Пребіотичні продукти включають артишоки, пшеницю, жито і банани..
З іншого боку, продукти з пробіотиками багаті корисними штамами бактерій, такими як лактобактерії. Їх можна знайти в ферментованих овочах, таких як кимчи або квашена капуста, а також в натуральному йогурті..
Важливість омега-3 жирних кислот для травлення
Жирні кислоти омега-3 грають важливу роль у здоров'ї кишечника. Згідно з дослідженням, жирні кислоти приводять кишкову флору в хорошу форму і гарантують, що в кишкової флори їсти якомога більше корисних штамів бактерій.
Якщо ви хочете зробити щось хороше для кишечника, намагайтеся по можливості уникати солі. Згідно берлінському дослідженню, занадто багато солі шкодить корисним лактобактеріям кишкової флори.
Ідеальні продукти для сніданку: всі види цільнозернових каш, кисломолочні продукти, лляні насіння, горіхи, фрукти і сухофрукти.