Довгий час існувала думка, що міститься в яйцях холестерин здатний спровокувати закупорку просвіту судин, що може привести до атеросклерозу. Однак дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург спростував цю оману.
В медик розповів, що шкода від вживання яєць для серцево-судинної системи не була підтверджена вченими. «З’явилися дані, що харчовий холестерин практично не впливає на рівень „поганого“ холестерину в крові», — пояснив Гінзбург.
За словами дієтолога, холестерину не варто боятися, так як він допомагає в утворенні важливих для організму жовчних кислот, а також деяких гормонів, вітаміну D. Крім того, самі по собі яйця мають масу корисних властивостей. Це і білок, і фосфоліпіди, лецитин, жиророзчинні вітаміни: А і D, а також B6 і B12.
Тому уникати їх вживання не потрібно. Їсти яйця можна п’ять разів на тиждень, додав лікар.