Один з видів чаю, який широко відомий всім, відрізняється цілим набором корисних властивостей. За словами фахівців, регулярне вживання цього напою здатне комплексно зміцнити організм, проте в тому випадку, якщо не допускати поширеної помилки.
Мова йде про зелений чай. Лікарі-дієтологи повідомили про переваги популярного напою, пише UkrHealth.
Чим корисний зелений чай?
- “Зелений чай багатий поліфенолами, які є антиоксидантами. Вони борються з вільними радикалами і запобігають хронічним захворюванням”, – говорить доктор Ліза Янг.
- “Антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, можуть мати протиракові властивості”, – додає експерт Цзінань Банна.
- Поряд з його сильними антиоксидантними властивостями, зелений чай також може допомогти досягти цілей по зниженню ваги. На це вказують результати дослідження, опублікованого в канадському журналі фармацевтів.
- За даними журналу Nutrition Journal, було також доведено, що зелений чай покращує рівень холестерину, що призводить до зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
- Інше дослідження, проведене Базельським університетом у Швейцарії, також показало, що зелений чай може допомогти мозку та когнітивним функціям.
Коли чай перестає бути корисним?
Деякі люблять додавати вершки і цукор в чай, щоб приборкати тягу до солодкого, кажуть фахівці. Однак, попереджають вони, якщо додавати в чай занадто багато цукру і робити це регулярно, напій швидко перетворюється з корисного на шкідливий.
“Якщо ви все ще відчуваєте, що вам потрібно щось солодке, підсолодіть чай маленькою ложкою агави або меду”, – радить дієтолог Емі Гудсон.