Лікар Михайло Гінзбург підтвердив, що риба запобігає утворенню тромбів і продовжує життя.
За словами фахівця, в раціоні обов’язково має бути присутня риба. Причому, це стосується як морських, так і річкових різновидів.
Спеціаліст пояснив, що в першій міститься велика кількість омега-3 — кислот, які протистоять запальним процесам в організмі. У свою чергу, річкові види відрізняються вмістом фолієвої кислоти, і вітамінів, які відповідають за регулювання холестерину в крові, тим самим знижуючи ймовірність утворення тромбів.
“Є дослідження, які показують, що вживання риби два-три рази на тиждень допомагає прожити нам на три з половиною роки довше, а вживання м’яса з тією ж частотою, навпаки, зменшує ймовірну тривалість життя на такий же термін”, – зазначив Гінзбург.