Куряча грудка — незамінний дієтичний продукт, який максимально насичений харчовими речовинами. Саме тому він входить в меню кожного спортсмена.
До речі, прийом їжі, що складається виключно з відвареного курячого м’яса і рису, називають «сніданком чемпіонів». Таке звання дали не випадково: ця страва вважається класикою правильного харчування і ідеальним початком дня для спортсменів будь-яких видів спорту.
Чим корисне біле м’ясо курки?
Більшість людей, які регулярно їдять куряче м’ясо, називають найсмачнішою частиною тушки ніжки. Трохи менше народу впевнені, що немає нічого смачнішого, ніж смажені крильця. Куряча грудка в число такої смакоти не входить. А дарма! Адже це дуже корисне м’ясо і при певній вправності його можна зробити і соковитим, і смачним.
На відміну від стегенець, в грудці міститься значно менше холестерину, жирів і погано засвоюваних речовин.
Крім цього, лікарі звертають увагу на той факт, що біле куряче м’ясо ідеально збалансоване за наявністю в ньому харчових речовин: білків в ньому 23 відсотки, жирів — 4,1 відсотка, а ось вуглеводів немає зовсім.
Кому треба їсти біле куряче м’ясо обов’язково?
Такий склад робить грудку надзвичайно корисною для людей з високим рівнем активності і сприяє побудові красивого тіла і набору м’язової маси. Це співвідношення БЖУ також відмінно підійде для людей з серйозними травмами і пошкодженнями м’яких тканин. Наприклад, після опіків, серйозних переломів, втрати крові.
Різноманітний вітамінний склад курячої грудки (в ній містяться РР, А, Н, F, магній, цинк, залізо, а також дуже багато вітамінів групи в) робить її незамінною в раціоні майбутніх мам. Гінекологи кажуть, що речовини і мінерали допомагають нормальному розвитку плоду і підтримці хорошого самопочуття вагітної жінки.