Бджолиний пилок здатен підтримувати здоров’я людей у кращому стані.
Фахівці розповіли про 8 важливих властивостей бджолиного пилку, що позитивно позначаються на здоров’ї людей. Бджолиний пилок здатен підтримувати здоров’я людей у кращому стані, пишуть Аспекти.
Серед величезного розмаїття продуктів, що володіють універсальними профілактичними та лікувальними властивостями, продукти бджільництва займають найпочесніші позиції лідерів. Найбільш цікавим і вивченим у даному випадку є бджолиний пилок. У складі цього продукту міститься понад 50 корисних мікроелементів, які покращують здоров’я людини і забезпечують захист від різних руйнівних факторів. У цьому матеріалі фахівці перерахували найбільш корисні властивості цього продукту, інформує Ukr.Media.
Антиоксидантні властивості
Бджолиний пилок багатий на флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що здатні пригнічувати виникнення запальних захворювань. Крім того, дослідження на тваринах показали, що спиртовий екстракт бджолиного пилку також має значні протизапальні властивості.
Протиалергійні властивості
Протягом століть бджолиний пилок використовувався у якості народного засобу від різних проблем зі здоров’ям, особливо від алергії. Нещодавні дослідження показують, що бджолиний пилок діє на огрядні клітини, які відіграють важливу роль як на ранніх, так і на пізніх стадіях алергічних реакцій.
Джерело білка
Бджолиний пилок багатий на білок. Насправді, він містить більше білка, ніж будь-яке інше тваринне джерело. Крім того, бджолиний пилок містить більше амінокислот, ніж яловичина, сир або яйця. Це робить його відмінним джерелом білка і амінокислот для вегетаріанців та веганів.
Протиракові властивості
У нещодавніх наукових роботах експерти виявили, що продукти бджільництва, такі як бджолиний пилок, можуть допомогти у боротьбі з ростом ракових клітин, не лише запобігаючи їх зростання, але й знищуючи їх.
Антибактеріальні властивості
Ряд нещодавніх досліджень показав наявність у складі пилку антибактеріальних сполук, які ефективні проти сальмонел та інших шкідливих бактерій. Клінічні дослідження показують, що вміст клітковини у бджолиному пилку сприяє його антибактеріальним властивостям.
Покращує метаболізм і збільшує м’язову масу
Синтез м’язового білка і метаболізм сповільнюються, коли ви відчуваєте дефіцит білка. Вміст великої кількості біодоступного білка у вигляді амінокислот у пилку сприяє поліпшенню обмінних процесів у організмі людини.
Бджолиний пилок також сприяє здоровому відновленню м’язового білка. Одне дослідження на тваринах показало, що щури, яких годували свіжою, збагаченою пилком їжею, мали значне збільшення м’язової маси.
Підвищує фертильність у жінок
За природних умов бджолиний пилок є одним з улюблених продуктів бджолиної матки, і не даремно. Ця багата на поживні речовини сполука дійсно допомагає підвищити фертильність у жінок. Дослідження показують, що бджолиний пилок може допомогти стимулювати функцію яєчників під час спроби завагітніти.
Омолодження шкіри
У пилку бджіл містяться речовини, які сприяють омолодженню шкіри, надають їй здоровий колір і допомагають позбутися від прищів.