"Чай один з найбільш споживаних напоїв у всьому світі. Але це не тільки чорний або зелений чай. Виберіть той, який прийдеться вам до смаку!", - про цеп на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус.
"У зеленому чаї є флавоноїди, які корисні організму. Вони мають антиоксидантну і протизапальну дію, покращують стан ендотелію судин, зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.
Користь трав'яного чаю визначається набором натуральних речовин, які входять до його складу і можуть допомогти в певних станах.
Ромашковий чай розслабляє і допомагає заснути.
М'ятний чай може бути корисний при здутті (метеоризмі), використовується для зняття спазмів в животі, покращує травлення. Крім того чай з м'ятою або з мелісою (лимонна м'ята - народна назва) розслабляє і заспокоює.
Чай з імбиром тонізує, знімає шлункові спазми і покращує моторику шлунково-кишкового тракту. Сам корінь імбиру перевірений народний засіб від застуди. Зменшує набряклість, а іноді і відчуття голоду.
Чай з шипшини містить аскорбінову кислоту. Тільки краще з нього робити настій. Гаряча вода руйнує вітамін С, який необхідний для підтримки імунітету.
Каркаде має жарознижувальну і спазмолітичну дію.
Важливо, щоб інгредієнти таких напоїв були натуральними. А говорити про користь чаю з трав можна, тільки знаючи його склад. Крім того, важливо ознайомитися з показаннями і протипоказання до застосування трав'яних чаїв.
Не рекомендується пити дуже гарячі напої. Це може бути шкідливо для слизової не тільки ротової порожнини, але й шлунку. Ідеальна температура - не більше 60 градусів.
Для організму дуже важливо протягом дня отримувати достатню кількість рідини, частиною якої, крім простої води, можуть бути різноманітні корисні і смачні чаї. Тільки такий чай, краще вживати без цукру та меду, особливо, коли пити його між прийомами їжі. Трав'яні чаї чергуйте протягом тижня", - завершує дієтолог.