Одним з ефективних факторів із профілактики онкологічних захворювань є дотримання дієти з високим вмістом овочів і фруктів, радять ізраїльські лікарі.
Незважаючи на те, що фахівці, які працюють в сфері лікування онкології в Ізраїлі та інших країнах, досі не змогли виявити справжніх причин цього — вони припускають, що завдяки фітонутрієнтам, які містяться в зазначених продуктах, відбуваються такі позитивні процеси:
— змінюється кількість вироблюваних гормонів, зокрема естрогену, здатного стати причиною деяких видів пухлин;
— сповільнюється процес зростання і поширення пухлинних клітин;
— знижується ймовірність розвитку запальних процесів, що призводять до виникнення пухлин і інших патологій;
— зменшується рівень негативного впливу окислювачів, що змінюють структуру клітин нашої ДНК.
Звісно, зміна раціону харчування не здатна захистити вас від усіх типів злоякісних новоутворень, проте при введенні в нього достатньої кількості овочів і фруктів із високим вмістом поживних речовин ви все-таки зможете уникнути деяких видів онкології, йдеться в повідомленні.
Лікарями рекомендовано збільшити в раціоні кількість таких продуктів:
- яблук;
- гороху і бобових;
- ожини й малини;
- чорниці та журавлини;
- моркви та часнику;
- вишні та винограду;
- перцю чилі і темно-зелених листових овочів, зокрема шпинату й капусти;
- кави і чаю;
- грейпфрута і волоських горіхів;
- меленого насіння льону, яке засвоюються краще за цілісне;
- а також цілісних зерен коричневого рису, вівсянки, ячменю, проса та хліба з них.
Більшість перерахованих вище продуктів мають високий уміст клітковини, завдяки якій підтримуються процеси нормального травлення, а також знижується ймовірність виникнення злоякісних новоутворень товстого кишківника.