Відомий дієтолог Михайло Гінзбург назвав рибу, яка практично не має ніякої користі для здоров’я людини. Фахівець розповів, що традиційна річкова риба має безліч корисних властивостей, і в деяких випадках вона може стати навіть кориснішою за жирну морську рибу.
У той же час дієтолог вказав на те, що річкова риба, яку вирощують в країнах південно-східної Азії, не приносить абсолютно жодної користі нашому організму. Спеціаліст пояснив, що таку рибу вирощують в найзабрудненіших річках, де дуже багато продуктів життєдіяльності людей і промислового виробництва. У такій рибі корисних речовин буде набагато менше, ніж небезпечних. Зокрема, Гінзбург не радить купувати сьомгу, рибу-ліхтар, лосось і сома, вирощених в річках південно-східній Азії.
«Не дуже високо цінується лососева риба, вирощена штучно. Форель, сьомга – як би красиво вони не виглядали, їх теж не хвалять. Якщо їх годувати тим же, чим і свиней, у них і жир формується не рибний, а звичайний. Він багатий омега-6 жирними кислотами, надлишок яких шкідливий для нас», – заявив дієтолог.