Лікар Дебора Лі перерахувала продукти, які допоможуть знизити рівень «поганого» холестерину у крові.
За її словами, перше, що необхідно зробити — надати перевагу ненасиченим жирам. Це означає, що у меню мають бути включені червона риба, м’ясо птиці, горіхи, оливкова олія і бобові. При цьому важливо знизити споживання ковбасних виробів, випічки і десертів, а також сирів.
Другим способом позбавлення від холестерину лікар вважає наявність достатньої кількості клітковини у раціоні.
Третьою групою продуктів у її списку виступають молоко, натуральні йогурти, а також спреди. Причиною для цього є вміст у них стеринів і станолів. За словами експерта, лише кілька грамів такої їжі здатні зменшити концентрацію холестерину на 10 %.