Цей фрукт можна їсти як у свіжому вигляді, так і в сушеному. Згідно з дослідженнями він містить чимало речовин, корисних для організму.
Йдеться про інжир. За даними міністерства сільського господарства США, він може бути хорошим джерелом кальцію, заліза, магнію, марганцю, цинку і калію. В інжирі багато вітамінів А, Е і К. Чим корисний і від чого допоможе цей фрукт?
Від холестерину
Інжир містить пектин, розчинну клітковину. Згідно з деякими дослідженнями, це може бути пов’язано зі зниженням рівня холестерину в організмі, як мінімум, необхідного для довголіття, так як велика кількість холестерину здатна підвищити ризик деяких небезпечних захворювань.
Від токсинів
Люди, які дотримуються дієти з високим вмістом натрію, можуть постраждати через підвищену втрату кальцію. Згідно з дослідженням, опублікованим в Public Health Nutrition, високий вміст калію в інжирі може звести до мінімуму втрату кальцію, в той же час поступово виводячи з організму сечову кислоту і шкідливі токсини.
Свіжий інжир багатий поживними речовинами і низькокалорійний, що робить його відмінним доповненням до здорового харчування. Він містить велику кількість клітковини і поліфенолів — з’єднань, які при вживанні з їжею захищають від деяких серйозних проблем.