Численні дослідження показують, що вживання певних продуктів, які відомі своїми протизапальними властивостями, може допомогти полегшити симптоми.
Але є певні продукти, яких слід уникати у своєму раціоні, якщо ви страждаєте на артрит.
Запальні жири
Кілька типів жирів можуть посилити запалення, і є два типи, на які слід звернути увагу. Насичені жири, що містяться у м’ясі, маслі і сирах, можуть викликати запалення.
Жирні кислоти омега-6 (кукурудзяна та соняшникова олії) можуть сприяти появі симптомів за надмірного споживання.
Пасльонові
Пасльонові — термін, який досить рідко вживається для позначення овочів, що містять складний соланін.
Дослідження підтвердили, що вживання у їжу пасльонових може викликати біль за наявності артриту, а обмеження їх у раціоні може полегшити симптоми.
До них належать: помідори, солодкий перець і перець чилі, баклажани і картопля.
Цукор
Споживання кількості цукру, яка перевищує потребу організму, може збільшити ризик появи симптомів ревматоїдного артриту.
Опитування, проведене у 2017 році серед людей з ревматоїдним артритом, показало, що продукти, які найчастіше викликають погіршення симптомів, були солодкими. Особливо це стосувалося десертів і газованих напоїв.
Продукти з високим вмістом пуринів
Дієта з низьким вмістом пуринів може бути корисною для тих, хто страждає на подагру, оскільки пурин перетворюється у організмі на сечову кислоту, що може викликати напад подагри.
До продуктів з високим вмістом пуринів належать: червоне м’ясо, субпродукти, в’ялене м’ясо і деякі морепродукти, такі як мідії і гребінці.