Індійська дієтолог Нмамі Агарвал назвала спосіб їсти яйця так, щоб вони приносили максимальну користь для здоров'я. Про це повідомляє Times of India.
За словами Агарвал, вживання яєчного білка і жовтка разом забезпечує правильний баланс білків, жирів і калорій. При цьому більшість поживних речовин зосереджено в жовтку. Вона додала, що правильно смажити яйця так, щоб жовток зберігав свою форму і залишався зверху, на білку.
Дієтолог вважає, що яйця допомагають підвищити рівень «хорошого» холестерину або ліпопротеїнів високої щільності. Їх висока концентрація знижує ризик розвитку атеросклерозу, інсульту і серцево-судинних захворювань.
Яйця також корисні для зору, оскільки містять вітамін А. Дефіцит цього вітаміну – найпоширеніша причина сліпоти у дітей в країнах, що розвиваються, пояснює Агарвал.
Щоденне вживання яєць підвищує вміст зеаксантину і лютеїну в крові, що знижує ризик розвитку макулярної дегенерації і катаракти.
«В одному яйці міститься 125,5 міліграма холіну, що становить близько однієї четвертої від денної потреби. Холін корисний для здоров'я серця і мозку. Він допомагає регулювати пам'ять і настрій», – зазначила дієтолог.
Яйця корисні і для тих, хто хоче схуднути. У продукті міститься багато білка, який допомагає довше залишатися ситим.