Дієтолог Олена Соломатіна вважає, що білий хліб потрібно вживати не завжди.
В інтерв’ю лікаря-дієтолога прозвучала думка про те, що люди, які їдять білий хліб щодня, ризикують підірвати своє здоров’я – щоденне вживання може призвести до інсулінорезистентності, діабету та ожиріння.
Біле борошно може впливати на організм як цукор – продукти з нього сприяють різкому підвищенню рівня глюкози в крові.
Це викликає сплеск енергії, проте на збільшення концентрації глюкози підшлункова залоза відповідає інтенсивним виробленням інсуліну – людина в такий момент зазнає занепаду сил, роздратування.
Якщо хліб з білої муки вживати регулярно, подібні коливання можуть сприяти розвитку резистентності до інсуліну – це порушення є пусковим механізмом виникнення діабету 2 типу.
Соломатіна додала, що їсти білий хліб потрібно так само, як калорійний десерт, тобто дозволяти собі лише зрідка.
Разом з продуктом, який різко підвищує рівень цукру в крові, слід вживати горіхи, овочі, білок – вони уповільнюють надходження глюкози в кров.