Речовини в складі селери ідеально збалансовані і легко засвоюються. Крім того, цей овоч сприяє очищенню організму від шкідливих речовин.
Медики радять регулярно вживати селеру і його сік при алергії, запаленнях, застудах, захворюваннях щитовидної залози та сечостатевої системи.
Сік селери чудово очищає кров від токсинів, у тому числі запобігає утворенню тромбів. До того ж селера має властивість нейтралізовувати канцерогени, що містяться в тютюновому димі.
В одному стеблі селери міститься 6-7% від добової дози вітамінів А і С. Крім того, в ньому багато вітамінів В1, В2, К і РР, мінералів (залізо, калій, магній, фосфор).
Ще одна особливість селери — у ньому міститься органічний натрій, який може замінити звичайну сіль.
Селерова сіль не відкладається в суглобах та судинах, а значить, не викликає хвороби, пов’язані з вживанням великої кількості солі.