Вживання деяких алкогольних напоїв спричиняє сильне похмілля. Болить голова наступного дня, зокрема, від червоного вина.
Як повідомляє The Sun, ервоне вино містить у своєму складі такі природні елементи, як тірамін та гістамін. Вони, як стверджується, наступного ранку часто можуть викликати головний біль через звуження кровоносних судин.
Деякі люди навіть стверджують, що у них з'являється головний біль або мігрень через 15 хвилин після того, як вони випили склянку цього напою.
Дієтолог Керрі Бісон пояснила, що алкоголь може знизити рівень дружніх бактерій у нашому кишечнику. Те ж саме можуть зробити продукти, які зазвичай вживають разом із спиртними напоями, – з високим вмістом цукру, жиру й сильно оброблені. Таким чином кишечник та наявні в ньому бактерії зазнають "подвійного удару".
Дієтолог додала, що найкращою альтернативою може стати органічне червоне вино. Воно, за її словами, показало свою користь у невеликих кількостях.