Складно відмовитись від смачних страв під час застілля. Пиріг, смажене курча, яловичина, картопля і вино – все це може підвищити рівень цукру в крові у людей з діабетом.
Дієтолог дала поради, як швидко знизити рівень цукру в крові та при цьому не відмовлятися від улюблених святкових страв.
В інтерв’ю дієтолог Моніша Ашокан розкрила кілька простих способів збалансувати рівень цукру в крові після різдвяного застілля, пише rap.in.
Вона вважає, що після застілля потрібно почати їсти правильні продукти, відмовитися від рафінованого цукру, вибирати правильні зерна, щоб подолати негативні наслідки нездорової їжі та алкоголю.
Також вона рекомендує:
- Додавати в свій раціон більше клітковини та складних вуглеводів. Цільнозернові продукти, бобові, овочі та салати не розщеплюються в кровотоку миттєво. Їм потрібен час, щоб розщепитися на глюкозу, тим самим можна запобігти різким стрибкам рівня глюкози. Можна також включити в раціон складні вуглеводи та корисні злаки (овес, пшеничне борошно, коричневий рис).
- Відмовитися від цукру або замінити його натуральні підсолоджувачі. Потрібно споживати більше фруктів, а також замінити цукор на стевію.
- Робити фізичні вправи. Регулярне тренування може допомогти контролювати рівень цукру в крові у людей із діабетом. Достатньо всього кілька годин 5 днів на тиждень для досягнення позитивного результату.