Здоров’я печінки важливе для нормального функціонування всього організму. Один зі способів підтримувати її роботу – правильно харчуватися.
Існують продукти, які позбавляють організм від шкідливих речовин та підтримують здоров’я печінки. Усього їх автор статті називає вісім.
Лимон
Оскільки лимон містить велику кількість вітаміну С, він виконує роль нейтралізатора в організмі, стимулюючи вироблення глутатіону. Крім того, він захищає печінку від окислення, тому дуже корисно пити воду з лимоном вранці.
Буряк
Як стверджують дієтологи, буряковий сік має захисну дію від відкладень жиру в печінці, а також захищає від окислення.
Зелений чай
Зелений чай — важливе джерело антиоксидантів, які допомагають у роботі печінки. Антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, допомагають запобігти неалкогольній жировій хворобі печінки.
Виноград та екстракт його кісточок
Виноград і екстракт виноградних кісточок допомагають зменшити запалення. Ресвератрол, що міститься в чорному, червоному і рожевому винограді, має антиоксидантні властивості.
Куркума
Куркума — один із найстаріших і найефективніших засобів для підвищення імунітету. Вона також корисна для поліпшення синтезу жирів в печінці й запобігання накопиченню жирової тканини.
Хрестоцвітні овочі
Такі овочі, як броколі, білокачанна капуста, цвітна капуста, дуже корисні, оскільки беруть участь в процесі очищення печінки від токсинів і є відмінним джерелом вітамінів, мінералів і клітковини, захищаючи даний орган від розвитку раку.
Груша
Пектин у плодах груші допомагає печінці синтезувати жири, а також зменшує запальні процеси.
Ягоди
Ягоди всіх видів є багатим джерелом антиоксидантів, які зміцнюють здоров’я печінки в цілому, підвищують ваш імунітет і опірність хворобам.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.