Рак залишається однією з основних причин смерті в усьому світі, і ліки проти цього недугу ще потрібно знайти. Однак можна зменшити ризик захворіти на рак, відмовившись від вживання в їжу певного виду риби.
Яка риба підвищує ризик раку
Зазначається, що головний фармацевт інтернет-аптеки Medicine Direct Хуссейн Абде радить за можливості уникати вживання солоної риби.
За його словами, солена риба – відома причина раку.
Таку рибу, пояснив фармацевт, готують шляхом соління, маринування, сухого соління, маринування або комбінації цих способів.
Соління сирої риби, зауважив він, є традиційним способом консервування продуктів та доволі поширеною практикою. Така риба класифікується як канцероген групи 1, як і перероблене м’ясо, зокрема, хот-доги та салямі.
"Однак соління риби для її збереження також призводить до утворення канцерогенних побічних продуктів, які можуть призвести до раку у людей", – сказав він.
Канцероген – це агент, здатний викликати рак людини. За словами Абде, інші сильно солоні, копчені або мариновані продукти як засіб консервації, також становлять ризик розвитку раку.