U-News » Здоров'я » Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити
Всі новини

Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити

Змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин.

Часто в кулінарних рецептах рекомендують той чи той продукт смажити на вершковому маслі. Іноді це продиктовано майбутнім смаком усієї страви, а іноді турботою про наше здоров’я. Адже відомо, що змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин. Тому, якщо в рецепті, до прикладу, передбачено додавання сметани або вершків, то безпечніше при смаженні використовувати вершкове масло.

Однак багато господинь стверджують, що масло горить на сковорідці, і коли зустрічають в рецепті такі рекомендації, то, не довго думаючи, застосовують маргарин. Це найгірше з усього, що можна зробити: хоча смажити на ньому зручніше, але шкоди від маргарину набагато більше, ніж якби змішувати тварини і рослинні жири. Саме він підвищує ризик інфаркту та інсульту, відкладається на тілі у вигляді зайвих кілограмів і сприяє виявленню онкологічних захворювань. До того ж смак страви, приготованої з використанням маргарину, разюче відрізняється від того, коли застосовують натуральне вершкове масло. Тому, якщо написано: «смажити на маслі», то треба робити саме так. Як правильно смажити на маслі, розповідає Alexus.

Вершкове масло — це близько 80 % жиру, решту складають різні домішки, такі, як молочний білок і вода. Воно багате на вітамін А, але і насиченими жирами, які складають близько 50% від загального обсягу олії. При нагріванні масла в ньому досить швидко починають горіти ті самі домішки, а масло починає темніти і видавати горіховий аромат. Смажити на маслі дуже зручно, якщо ви хочете швидко отримати рум’яну скоринку, а якщо не допускати перегріву вершкового масла, обсмажені на ньому продукти набувають приємного смаку.

При цьому не будемо забувати, що все, сказане вище, відноситься до справжнього масла: на жаль, деякі виробники додають в нього рослинні жири невисокої якості, що відразу ж видно, якщо розпустити шматочок такого масла на сковороді.

Коли смажити на вершковому маслі:

  • коли потрібно швидко отримати рум’яну скоринку;
  • коли потрібно повільно протомитися продукти в маслі;
  • коли потрібно надати продукту приємний горіховий аромат;
  • коли температура обжарювання не буде занадто високою.

Як смажити на вершковому маслі, щоб воно не горіло?

Насамперед, якщо час приготування короткий, то воно не встигне це зробити. Наприклад, якщо готувати яєчню.

Якщо ж ми смажимо довше, то не слід надто розжарювати сковорідку. Алгоритм такий:

  • ставимо сковорідку на вогонь, чекаємо, поки добре розігріється;
  • кладемо шматок масла;
  • коли розтопиться, кладемо потрібний продукт;
  • потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати, не даючи маслу пригоріти.
  • Нагадаємо також, на якій олії категорично не можна смажити.

GreenPost

Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Не знатимуть бідності: п'ять жіночих імен, які притягують удачу та гроші
54 746
Поплавський вразив зізнанням про своїх позашлюбних дітей від студенток
36 643
Арестович раптово заговорив про Білорусь та мобілізацію
26 030
У Варшаві відкрилася кондитерська з десертами непристойної форми
22 331
Арестович зізнався, скільки заробляє під час війни
19 821
Війна скоро вступить в нову фазу - британська розвідка
19 769
Чому Путін не звільнив Шойгу за провал бліцкригу: знає Генштабу ЗСУ
18 634
"Пустіть командувати фронтом": у мережі сміються над затриманням Гіркіна та його новою зовнішністю
17 625
Вас чекає "біла смуга"! Знаки Зодіаку, життя яких перевернеться у вересні 2022
13 896
У РФ назвали умову переговорів Путіна та Зеленського
13 665
У Повітряних силах засвітили модернізований МіГ-29: озброєно ракетами Р-27 із дальністю до 90 км
13 041
Чоловік заявив, що він прийшов з майбутнього, щоб застерегти планету від "найсильнішого шторму в історії"
11 842
Лікарі визначили найкорисніше м'ясо, доступне українцям
11 351
57-річну Моніку Беллуччі порівняли з молодою красунею-дочкою на кадрах поблизу
0
Кличко заявив, що розлучається з дружиною через майже 26 років шлюбу: "Різні інтереси, Різне життя"
0
З'явилося відео смертельного вибуху міни в Затоці
0
Медики назвали ознаки того, що ви за кілька секунд від серцевого нападу
0
Гороскоп всім знакам Зодіаку з 15 по 21 серпня: кого накриє везінням, а кого - невдачами
0
Чому люди фізично втомлюються від розумової роботи: неочікуване відкриття
0
Ціни на пальне підскочать. Кабмін пропонує скасувати пільгове оподаткування
0
Ви легко впораєтесь з плямою від кави: 3 простих способи позбавитися забруднення
0
Коли закінчиться війна в Україні: мольфарка дала підказку
0
Секрет приготування смачної шаурми в домашніх умовах
0
Солодкі обійми: Кім Кардашьян похвалилася ідеальним тілом на дні народження у Кайлі Дженнер
0
Арестович раптово заговорив про Білорусь та мобілізацію
0
Фахівці назвали 8 продуктів, які захищають організм від хвороб
0
Якою водою потрібно поливати кімнатні рослини, щоб вони «пишно» квітли та не хворіли

Кімнатні рослини потребують постійного догляду, тільки в ...

Чому японські жінки не старіють? Ось що вони роблять

Японка Наомі Моріяма (Naomi Moriyama) у співавторстві з ...

Як стерилізувати банки в мікрохвильовій печі: тепер на кухні буде прохолодніше

Домашнє консервування не обходиться без стерилізації банок, ...