U-News » Здоров'я » Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити
Всі новини

Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити

Змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин.

Часто в кулінарних рецептах рекомендують той чи той продукт смажити на вершковому маслі. Іноді це продиктовано майбутнім смаком усієї страви, а іноді турботою про наше здоров’я. Адже відомо, що змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин. Тому, якщо в рецепті, до прикладу, передбачено додавання сметани або вершків, то безпечніше при смаженні використовувати вершкове масло.

Однак багато господинь стверджують, що масло горить на сковорідці, і коли зустрічають в рецепті такі рекомендації, то, не довго думаючи, застосовують маргарин. Це найгірше з усього, що можна зробити: хоча смажити на ньому зручніше, але шкоди від маргарину набагато більше, ніж якби змішувати тварини і рослинні жири. Саме він підвищує ризик інфаркту та інсульту, відкладається на тілі у вигляді зайвих кілограмів і сприяє виявленню онкологічних захворювань. До того ж смак страви, приготованої з використанням маргарину, разюче відрізняється від того, коли застосовують натуральне вершкове масло. Тому, якщо написано: «смажити на маслі», то треба робити саме так. Як правильно смажити на маслі, розповідає Alexus.

Вершкове масло — це близько 80 % жиру, решту складають різні домішки, такі, як молочний білок і вода. Воно багате на вітамін А, але і насиченими жирами, які складають близько 50% від загального обсягу олії. При нагріванні масла в ньому досить швидко починають горіти ті самі домішки, а масло починає темніти і видавати горіховий аромат. Смажити на маслі дуже зручно, якщо ви хочете швидко отримати рум’яну скоринку, а якщо не допускати перегріву вершкового масла, обсмажені на ньому продукти набувають приємного смаку.

При цьому не будемо забувати, що все, сказане вище, відноситься до справжнього масла: на жаль, деякі виробники додають в нього рослинні жири невисокої якості, що відразу ж видно, якщо розпустити шматочок такого масла на сковороді.

Коли смажити на вершковому маслі:

  • коли потрібно швидко отримати рум’яну скоринку;
  • коли потрібно повільно протомитися продукти в маслі;
  • коли потрібно надати продукту приємний горіховий аромат;
  • коли температура обжарювання не буде занадто високою.

Як смажити на вершковому маслі, щоб воно не горіло?

Насамперед, якщо час приготування короткий, то воно не встигне це зробити. Наприклад, якщо готувати яєчню.

Якщо ж ми смажимо довше, то не слід надто розжарювати сковорідку. Алгоритм такий:

  • ставимо сковорідку на вогонь, чекаємо, поки добре розігріється;
  • кладемо шматок масла;
  • коли розтопиться, кладемо потрібний продукт;
  • потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати, не даючи маслу пригоріти.
  • Нагадаємо також, на якій олії категорично не можна смажити.

GreenPost

Додати коментар

Читають Коментують
Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила”
100 515
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
22 932
"Коханка" Путіна вийшла заміж за його довіреного соратника: весілля зіграли в окупованому Донецьку
22 135
Українка запитала в доньки, що вона одягне до школи: відео з відповіддю стало вірусним
20 352
Названо дешевий овоч, який здатний швидко знизити цукор у крові
18 361
У КНДР заборонили вимовляти деякі слова: що не можна говорити
15 500
Жінка купила будинок в селі за $8 тисяч: чому тепер з неї сміються
13 308
Високий холестерин: 4 напої для його зниження
11 782
Вєрка Сердючка довела до істерики російського губернатора
10 914
Серцевий напад: три симптоми на руках розкажуть про ризик небезпечного стану
9 951
Медики розповіли, як кулаками можна нормалізувати артеріальний тиск
9 426
Помилка архітектора: у Житомирі здають в оренду офіс з кривим вікном
9 077
Житель Південної Кореї вперше почув українські забобони: це дивовижна реакція
9 062
Жінка купила будинок в селі за $8 тисяч: чому тепер з неї сміються
1
В Україні змінять правила індексації пенсій: Кабмін готує новий механізм
1
У переможця "Шансу" і "Голосу країни" виявили рак 4 стадії: "Раз на рік треба обстежуватися"
1
Можуть забрати до 50% пенсії: в Україні хочуть впровадити нові відрахування для пенсіонерів
1
"Настане той час": Лукашенко розмріявся, що Європа платитиме Білорусі за повітря
1
Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила”
1
Ранні ознаки діабету: які небезпечні сигнали можна не помітити
1
Останні дні для посадки озимового часнику та цибулі: скільки є часу, щоб насіння встигло вкоренитись
0
Лише одна звичка - і життя різко зміниться в кращий бік: як стати щасливою людиною
0
Як відмити до блиску ложки, ножі та виделки за допомогою простих засобів
0
Невелика добавка і будь-яка квітка знову позеленіє та пишно зацвіте
0
Ексучасниця "Холостяка" емоційно прокоментувала останнє побачення з Цимбалюком
0
Гайтана замилувала 8-річною донькою у своїй концертній сукні з торочками
0
Маринована цвітна капуста: рецепт оригінальної закуски

Приготуйте хрумку, корисну закуску, яка готується дуже ...

Названо спосіб розкрити аб’юзера на першому побаченні

За словами фахівців, тривожні попередження можна побачити ...

5 буденних фраз чоловіка, які сигналізують, що він від вас втомився

У відносинах бувають періоди, коли хочеться відпочити від ...