U-News » Здоров'я » Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити
Всі новини

Коли краще смажити на вершковому маслі і як це правильно зробити

Змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин.

Часто в кулінарних рецептах рекомендують той чи той продукт смажити на вершковому маслі. Іноді це продиктовано майбутнім смаком усієї страви, а іноді турботою про наше здоров’я. Адже відомо, що змішувати при смаженні масло й рослинну олію шкідливо для шлунку, і для печінки, і для судин. Тому, якщо в рецепті, до прикладу, передбачено додавання сметани або вершків, то безпечніше при смаженні використовувати вершкове масло.

Однак багато господинь стверджують, що масло горить на сковорідці, і коли зустрічають в рецепті такі рекомендації, то, не довго думаючи, застосовують маргарин. Це найгірше з усього, що можна зробити: хоча смажити на ньому зручніше, але шкоди від маргарину набагато більше, ніж якби змішувати тварини і рослинні жири. Саме він підвищує ризик інфаркту та інсульту, відкладається на тілі у вигляді зайвих кілограмів і сприяє виявленню онкологічних захворювань. До того ж смак страви, приготованої з використанням маргарину, разюче відрізняється від того, коли застосовують натуральне вершкове масло. Тому, якщо написано: «смажити на маслі», то треба робити саме так. Як правильно смажити на маслі, розповідає Alexus.

Вершкове масло — це близько 80 % жиру, решту складають різні домішки, такі, як молочний білок і вода. Воно багате на вітамін А, але і насиченими жирами, які складають близько 50% від загального обсягу олії. При нагріванні масла в ньому досить швидко починають горіти ті самі домішки, а масло починає темніти і видавати горіховий аромат. Смажити на маслі дуже зручно, якщо ви хочете швидко отримати рум’яну скоринку, а якщо не допускати перегріву вершкового масла, обсмажені на ньому продукти набувають приємного смаку.

При цьому не будемо забувати, що все, сказане вище, відноситься до справжнього масла: на жаль, деякі виробники додають в нього рослинні жири невисокої якості, що відразу ж видно, якщо розпустити шматочок такого масла на сковороді.

Коли смажити на вершковому маслі:

  • коли потрібно швидко отримати рум’яну скоринку;
  • коли потрібно повільно протомитися продукти в маслі;
  • коли потрібно надати продукту приємний горіховий аромат;
  • коли температура обжарювання не буде занадто високою.

Як смажити на вершковому маслі, щоб воно не горіло?

Насамперед, якщо час приготування короткий, то воно не встигне це зробити. Наприклад, якщо готувати яєчню.

Якщо ж ми смажимо довше, то не слід надто розжарювати сковорідку. Алгоритм такий:

  • ставимо сковорідку на вогонь, чекаємо, поки добре розігріється;
  • кладемо шматок масла;
  • коли розтопиться, кладемо потрібний продукт;
  • потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати, не даючи маслу пригоріти.
  • Нагадаємо також, на якій олії категорично не можна смажити.

GreenPost


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 308
Українська співачка: мій чоловік незаконно покинув Україну, але йому не соромно
26 237
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
21 887
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
20 935
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 401
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 566
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 453
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 408
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 311
"Я в Польщі": Хто той блогер, чиє відео з перетину кордону стало вірусним у TikTok
13 183
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 689
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 028
Як вивести холестерин з організму без таблеток: учені назвали найпростіший спосіб
11 971
Як прогнати з ділянки слимаків: названі найефективніші та найбезпечніші способи
0
Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії: найсуворіші заборони цього свята
0
Лікар назвав чотири продукти, які щодня захищають від раку кишечника
0
"Навіть подумки опікується". Кошовий розповів, як зараз живе мама Зеленського
0
Експерти розповіли, чому чистка позеленілої картоплі не робить її безпечною
0
Серцевий напад: кардіологи назвали перший симптом, який можна розпізнати самостійно
0
Не поспішайте викидати: як кавова гуща здатна врятувати ваш сад
0
Які чоловічі та жіночі імена не сумісні в коханні: ці пари приречені на сварки та розлучення
0
У Росії заявили, що сім'я Софії Ротару платить податки в їхній бюджет
0
Чи не найкраща звичка: чи можна вживати солодке на голодний шлунок
0
Чому Зеленський різко висловився проти Трампа? Справжнє значення заяв у SkyNews
0
Як змусити зелені помідори почервоніти за лічені дні: геніальний трюк
0
Діють як гіпноз: 5 українських жіночих імен, від яких німці божеволіють
0
Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...

Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...