Американська лікарка Люсія Гарсіа попередила, що вживати більше 1-2 штук моркви на день не варто. Але поживний овоч повинен бути у щоденному раціоні.
Медик каже, що якщо з'їдати більше моркви, надлишок бета-каротину не зможе вчасно перетворитися на вітамін А, а бета-каротин, що не перетворився, потрапить у кров.
Це призведе до високого рівня каротину у крові. Надмірне відкладення каротину в шкірі та підшкірній клітковині призводить до пожовтіння шкіри, стану, відомого як каротинемія.
Морква дуже корисна, якщо вживати помірно. Морква середнього розміру містить близько 4 мг бета-каротину. Після того, як бета-каротин потрапляє в організм, він під дією ферментів перетворюється на вітамін А.
Вітамін А є однією з основних поживних речовин для організму. Він може покращити зір, сприяти росту та розвитку, покращити імунну функцію.