Мікрохвильова піч є практично на кожній кухні, але найчастіше її використовують тільки для розігріву їжі. Але вона підходить також для приготування різноманітних страв. У тому числі, у мікрохвильовій печі можна зварити яйця.
Для того, щоб зварити яйця в мікрохвильовій печі, вам потрібен окріп, чайна ложка солі і, власне, самі яйця. Крім того, необхідно взяти каструлю, яка буде підходити для готування в мікрохвильовій печі, як варіант вона може бути зі скла.
- Дістаньте яйця з холодильника та залиште їх, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Закип’ятіть чайник.
- Розкладіть яйця, що нагрілися, на дно каструлі, вони обов’язково повинні лежати одним шаром, додайте сіль і залийте їх окропом. Щоб вони одразу не потріскалися, намагайтеся наливати воду не на самі яйця, а поряд. Але якщо яйце тріснуло, його слід замінити. Окріп повинен повністю покрити яйця.
- Закрийте каструлю кришкою, поставте в мікрохвильову піч на потужність в 60% і виставте час приготування 10 хвилин.
- Після того, як яйця будуть готові, обдайте їх холодною водою, так шкаралупа відходитиме краще.
- Готово.
- Чому яйця можуть вибухнути в мікрохвильовій печі.
Жовток розігрівається значно швидше за білок – як у сирому, так і в готовому стані. Це стає причиною вибухів. Завдяки тому, що в даному рецепті використовується окріп і солона вода, ризик вибуху яєць під час варіння зменшується.
Тому будьте обережні при приготуванні яєць у мікрохвильовій печі.