Чимало корисних речовин при термічній обробці випаровуються з перцю, тож його рекомендують споживати у сирому вигляді.
Вітамінна бомба, один з найулюбленіших овочів серед українців. Його можна фарширувати, робити салати, додавати в рагу, консервувати на зиму. Однак лікарі попереджають, що болгарський перець не слід споживати певній категорії людей.
Кому не можна їсти солодкий перець
Перець містить багато клітковини, яка здатна погіршити стан, якщо ви страждаєте виразкою, гастритом або гемороєм.
Не радять споживати людям з гіпотонією, бо він може знижувати тиск.
Перець варто виключити з раціону й людям із алергією. Він може спровокувати висип і навіть труднощі з диханням.
Не варто вживати болгарський перець людям з індивідуальною непереносимістю овоча. Овоч може викликати проблеми з травленням, подразнення кишківника або посилити запалення.
Корисні властивості болгарського перцю
Болгарський перець називають рекордсмен серед овочів за вмістом вітаміну С. Якщо з'їсте всього один овоч на день, ви зможете задовольнити добову потребу. Чимало в перці і вітаміну Р, який захищає судини.
У солодкому перці містяться корисні вітаміни групи В, що піднімають настрій, і вітамін А (каротин), який покращує стан шкіри і волосся.
Перець має калій, залізо, кремній, йод.
Овоч також цінний клітковиною і досить низькокалорійний, тому корисний для людей, що сидять на дієті.