Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова назвала найкращі напої для розрідження крові.
Розріджувати кров потрібно для профілактики тромбозу. За словами фахівця, на кожний кілограм маси тіла має припадати не менше 33 мілілітрів рідини, тому вона рекомендує пити достатню кількість звичайної негазованої води.
Добре розріджує кров гранатовий сік. У ньому містяться амінокислоти, необхідні для підтримки роботи серцево-судинної системи та нормалізації кровотворної функції, а також вітамін P та вітаміни групи B. Дієтолог зазначила, що гранат особливо корисний для людей віком від 50 років.
"Буряки - теж хороший продукт. Сік буряків сприяє природній детоксикації, виводячи солі важких металів з організму і оптимізуючи ліпідний склад крові. Тобто він сприяє кращій реології крові за участю тих речовин, які перебувають у складі цього продукту", - додала Корольова.
Також експерт порекомендувала пити настої із чорної смородини чи горобини. Вони містять вітаміни С та Р та підтримують здоров'я крові.