Яблука можуть становити небезпеку для людей із певними проблемами зі здоров'ям.
Цей фрукт містить багато різних кислот і тому його протипоказано вживати при захворюваннях шлунка, розповіла терапевт Наталя Лазуренко.
«Люди, які мають гастрит зі зниженою кислотністю, будуть особливо чутливі до цих кислот. Можуть з'явитися неприємні відчуття печіння, утворення печії на фоні вживання яблук, коли закидається вміст шлунка в стравохід, нейтральне середовище та стінки дратуються»
У разі порушень мікрофлори поїдання яблук також може призвести до неприємних наслідків.
"Якщо в організму недостатня кількість ферментів або дисбіоз, то вуглеводи з яблука можуть розгальмовувати ряд бактерій, які надалі здатні викликати метеоризм, бурчання і навіть послаблення випорожнення", - сказала Лазуренко.
Однак якщо людина здорова, то яблука йтимуть їй лише на користь, обнадіяла фахівець.