Фахівці кажуть, що необов'язково очищувати огірки від шкірки. На це є 5 причин.
Допомагає при нестачі енергії. Енергію організму дають вітаміни С і D. Огірок багатий на вітаміни, але в основному вони містяться в шкірці. При втомі, зниженні тонусу корисно з'їсти свіжий огірок, що хрумтить, не очищеним від шкірки.
Корисно для серця. Калій, що міститься в огірковій шкірці, сприяє зниженню високого кров'яного тиску.
Перешкоджає інтоксикації. Шкірка огірків забезпечує гарне травлення. Зокрема, в ній міститься багато пектину – цей різновид розчинної клітковини добре допомагає виводити токсини з організму.
Продовження молодості. Хочете старіти повільніше? Тоді точно не варто чистити огірки. Багато речовин, що містяться в їхній шкірці, є антиоксидантами, що уповільнюють процеси старіння.
Корисно для зору. Огіркова шкірка багата бета-каротином - речовиною, що ефективно підтримує функції органів зору.