Болгарський перець містить у собі безліч корисних вітамінів та мікроелементів. Він корисний для тих, хто стежить за фігурою та дотримується дієти. А також нормалізує рівень глюкози та знижує холестерин.
Крім того, ця ягода зберігає всі свої корисні властивості навіть після термічної обробки. Найкориснішим же є болгарський перець саме червоного кольору.
«Залежно від стадії дозрівання, перець може бути зеленим, жовтим, помаранчевим та червоним. Саме в червоному перці найбільше вітаміну С: у 100 г плоду міститься подвійна норма аскорбінки. У зелених та жовтих перчиках вітаміну С відчутно менше. Отже, якщо вибираєте, який перець покласти в кошик – беріть червоний».
Вміст у болгарському перці вітаміну С покращує обмін речовин, нейтралізує шкоду від вільних радикалів, зміцнює імунітет, покращує стан шкіри і навіть допомагає ранам гоїтися швидше. Крім того, вітамін В6, який також є у цій ягоді, зміцнює пам'ять, покращує роботу нервової системи та нормалізує режим сну.