Лікар-ендокринолог, дієтолог Наталія Лазуренко розповіла, що через вживання гречки може виникнути печія, метеоризм та інші неприємні наслідки.
За словами фахівця, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту рекомендується їсти поменше гречки, оскільки вона може спровокувати печію, здуття та метеоризм.
Лазуренко додала, що охочим схуднути, не варто їсти гречку з добавками, наприклад із цукром та молоком.
"Якщо людина хоче нормалізувати свій обмін речовин, рівень цукру в крові або схуднути, то краще замінити цукор на фрукти чи ягоди", - пояснила вона.
Дієтолог зазначила, що якщо людина займається спортом, від гречки з добавками не буде шкоди фігурі.
Лікарка також поділилася, як правильно приготувати гречку.
Вона розповіла, що гречку треба замочувати перед варінням, щоби видалити фітинову кислоту.