За словами лікаря, ця складова страви містить у тому числі гліцидол, який має канцерогенні властивості та збиває обмінні процеси.
Локшину швидкого приготування не можна назвати шкідливою для організму стравою, проте, за словами дієтолога Олени Соломатіної, пальмова олія в пакетику вважається найнебезпечнішим інгредієнтом такої їжі.
Насичені жири здатні провокувати виникнення атеросклерозу, що загрожує інфарктом, інсультом та іншими серцево-судинними захворюваннями. Гліцидол у пальмовому маслі також має канцерогенні властивості і збиває обмінні процеси.
"Сама пальмова олія, яку виробляють у Малайзії та Індонезії, не б'є по організму: там є шкідливі фракції, але вони компенсуються корисними. Нам везуть зовсім інший продукт, у якому корисну фракцію прибирають", - уточнила лікарка.