Дуже часто часник використовують у рецептах народної медицини.
Відразу варто відзначити, що часник абсолютно безпечний з точки зору калорійності: 143 ккал на 100 г.
На підвищення цукру в крові та зростання ваги часник також не впливає.
Часник багатий вітамінами В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, Е, К, D, РР, А та мінералами: калій, кремній, фосфор, кальцій, натрій, магній, сірка, хлор, бор, ванадій, германій, кобальт, марганець, молібден, мідь, хром, рубідій, залізо, цинк, фтор, селен та інші.
Такий різноманітний склад позитивно впливає на імунітет, надає противірусний та протигрибковий захист, бореться з паразитами.
А ще часник – це добрий антисептик.
Що стосується впливу на обмін речовин, часник здатний знижувати "поганий" холестерин і позитивно впливати на в'язкість крові, приводити до норми тиск.
Це хороша профілактика інсультів та інфарктів.
Ще один часниковий бонус – покращення пам'яті, активності мозку, підвищення настрою.
Якщо у вас проблеми з лібідо, додайте до свого раціону часник, це дуже сильний афродизіак.
Достатньо з'їдати один зубчик часнику на день у сирому вигляді, щоб згодом відчути на собі всі його корисні властивості.
З обережністю вживайте часник при виразці шлунка та панкреатиті.