Дослідження італійських учених показало, що споживання молочних продуктів знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.
Даний вид діабету є найпоширенішим. Він виникає, коли підшлункова залоза не може виробляти достатньо інсуліну. Або він не діє належним чином.
Фахівці рекомендують вживати продукти рослинного походження - незбиране зерно, овочі, фрукти, бобові, оливкова олія. Також радять обмежувати споживання більшості продуктів тваринного походження. Не всі джерела тваринного білка однаково корисні.
Лікар Анналіза Гіосу з Неаполітанського університету разом із колегами провела дослідження. З'ясувалося, що склянка молока в день знижує ризик розвитку діабету другого типу на 10%, ряжанка, кефір та сир (200 г/день) – на 5%, натуральний йогурт (одна баночка) – на 6%, а знежирені молочні продукти – на 3%.
"Молочні продукти багаті на поживні речовини, вітаміни та інші біологічно активні сполуки. Вони сприятливо впливають на метаболізм глюкози — переробку цукру в організмі. Цим же займаються пробіотики", — заявила Гіосу.
Лікар наголошує, що ці продукти корисні лише у невеликих кількостях. Слід завжди контролювати свій раціон.