Буває так, що після збирання врожаю на ділянці залишається дрібна морква. Але не варто її залишати на грядках, оскільки її без проблем можна застосовувати у кулінарії.
Але важливо пам’ятати, що дрібну моркву можна їсти тільки в тому випадку, коли вона була вирощена на власній ділянці без застосування великої кількості гною та мінеральних добрив, а інакше в ній буде занадто багато нітратів, які негативно позначаться на стані організму.
Не варто боятися, що процес чищення її буде довгим та незручним. Все ж таки досвідчені кулінари знають один простий спосіб, який дозволяє видалити шкірку швидко і легко.
Для цього треба лише спочатку помити плоди, а потім зварити їх. Тільки після такої обробки можна переходити до очищення. Варену моркву чистити набагато простіше, ніж сиру.
При цьому слід враховувати, що при очищенні коренеплоди повинні бути гарячими або теплими. Після цього овочі можна використовувати для приготування рагу чи інших страв.