Таку зелень, як кріп, зазвичай заморожують на зиму. При правильному заморожуванні він зберігає свої смакові та корисні властивості.
Окрім цього, існує ще одна цікава ідея – кріп можна заготувати у вигляді соусу. Він дуже гарно зберігається в холодильнику, його можна додавати в перші та другі страви, в салати та просто намазувати на хліб.
Фудблогерка Вікторія Чайковська з ніком vica.chaikovskaya на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом соусу з кропу, який можна довго зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
- кріп – 200 г
- часник – 10 зубчиків
- цедра 1 лимона
- сік 1\2 лимона
- олія рослинна – 100 мл
- сіль
Спосіб приготування:
1. Подрібнити кріп.
2. Порізати часник кільцями.
3. Натерти цедру лимона.
4. Змішати кріп, часник, цедру, додавши лимонний сік, оливкову олію та сіль. Збити блендером до однорідності.
5. Отриманий соус перекласти у банку та зберігати у холодильнику.