Експерт попередив, що вживання певних продуктів бежевого кольору може підвищити ризик утворення тромбів.
Тромби є згустками крові, які перетворилися на гелеподібний стан. Хоча вони необхідні для запобігання надмірній кровотечі при порізі, ті, що не розсмоктуються природним шляхом, можуть бути небезпечними. Якщо вони потрапляють до таких органів, як, наприклад, легені чи серце, це може призвести до смерті.
Як і багато інших захворювань, те, що ви їсте, може підвищувати або знижувати ризик утворення тромбів.
Дієтолог Василина Пономарьова розповіла про 5 продуктів, які слід уникати.
Дослідження показали, що трансжири та страви, смажені на олії можуть мати запальний ефект, а також бути причиною накопичення бляшок в артеріях, що перешкоджатиме правильному кровотоку і призведе до більшого ризику утворення тромбів. Доведено, що солодкі напої, солодощі та червоне м’ясо збільшують ризик, – каже лікар-дієтолог.
Вона застерегла від певних продуктів бежевого кольору.
Тут немає жодного секрету — продукти, які збільшують вірогідність утворення тромбів, — це продукти, яких слід уникати з десятків інших причин. Бежеві продукти, які ми всі так любимо, є одним із головних ворогів. Чипси, печиво, рулетики, білий хліб, смажене курча – все це завдасть шкоди вашим артеріям, – пояснює Пономарьова.