Куркума дуже проста і доступна всім спеціям, яка не має яскравого смаку і надає стравам легкого вишуканого присмаку. При цьому це неймовірно корисна пряність, яка здатна творити чудеса з організмом.
Лікар Люсія Гарсіа радить якнайчастіше додавати у свої страви куркумі. Ця спеція чудово підкреслює смак страв і надає їм приємного жовтуватого відтінку. Але головна її перевага в тому. що куркума відома своїми лікувальними та цілющими властивостями.
Основним активним інгредієнтом куркуми є натуральний куркумін, частку якого припадає близько 3% куркуми. Він має протизапальні, антиоксидантні, антибактеріальні, противірусні, протигрибкові та протиракові властивості.
Куркумін є надзвичайно ефективним антиоксидантом. Він може допомогти організму боротися з багатьма захворюваннями та відновлювати здорові біологічні функції.
Вважається, що регулярне споживання куркуму продовжує життя. На японському острові Окінава проживає найбільша кількість довгожителів у світі. Експерти вважають, що регулярне вживання куркуми є однією з головних секретів довголіття мешканців острова.