Часом зрозуміти, чи годиться м'ясо для вживання, досить важко. Щоб визначити свіжість свинини, яловичини чи курятини, пропонуємо ознайомитися з цими корисними лайфхаками.
Чи зіпсувалася свинина
Запах свіжої свинини повинен бути нейтральним, може трохи віддавати кров'ю. М'ясо зазвичай м'яке і пружне. Колір — рівномірний, червоно-рожевий.
Щоб визначити свіжість свинини, промокніть м'ясо серветкою. Якщо на ній залишаються рожеві плями — м'ясо обрізали, позбавляючи від зіпсованої частини. Різкий запах говорить про те, що свинина залежалася на прилавку. Особливо небезпечно, коли на м'ясі є плями і слиз.
Чи зіпсувалася яловичина
Запах свіжої яловичини — нейтральний, із легким молочним ароматом. М'ясо повинне бути пружним та не виділяти кров. Колір — від червоного до темно-червоного.
Якщо помітили, що шматок яловичини став сірувато-зеленим і віддає неприємний кислуватий запах, швидше за все, м'ясо зіпсоване. Також на яловичині не повинно бути жовтих плям.
Чи зіпсувалася курятина
Запах свіжої курятини, як і в інших випадках, зазвичай нейтральний. Структура пружна, а колір — світло-рожевий.
Куряче м'ясо, яке не першої свіжості, має характерний тухлий запах і пухку структуру. Тьмяні, із сіруватим відтінком шматки також не варто купляти. Потрібно перевірити м'ясо на наявність цвілі, зелених плям, потемнілих ділянок. Якщо ви виявили хоч щось із цього переліку, курятина точно зіпсована.