Ендокринолог-дієтолог Антон Поляков розповів, які гриби допомагають запобігти розвитку онкологічних захворювань.
«Лише китайські гриби мають протионкологічні властивості через наявність у них бета-глюканів (природних імуностимуляторів). За своєю суттю вони є складними цукроми волокнистого типу, які містяться в грибах, вівсяних висівках, клітковині, дріжджах», – розповів він.
До грибів, які можуть запобігти раку, належать шиїтаки, мейтаки, лінчжі та рейші. Лікар розповів, що оптимальною дозою є 1-2 грами концентрату цих грибів на добу. Терапевтичне дозування коливається на рівні 5-6 г залежно від стадії захворювання.
Поляков також зазначив, що вживання великої кількості продуктів, багатих бета-глюканами, сприяє створенню мікропорів в онкоклетках, завдяки чому імунній системі легше їх знищити.
«В організмі людини на мільйон звичайних клітин припадає 1–2 мутантні, які можуть стати онкоклітинами. Завдання імунної системи полягає в тому, щоб цей процес запобігти», – розповів фахівець.