Грубі волокна роблять цей овоч їжею, яка важко перетравлюється, тому для деяких груп людей вона небезпечна.
Насамперед капуста не рекомендована людям із хворобами кишечника, особливо при ентероколіті, розповіла ендокринолог та дієтолог Тетяна Бочарова. Причина – клітковина, яка спровокує як мінімум здуття живота та метеоризм, а як максимум – загострення деяких захворювань.
"Грубі волокна роблять капусту їжею, яка тяжко перетравлюється. Овочі будуть шкідливі для тих, хто переніс операцію на шлунково-кишковому тракті (коли організм відновлюється), а також маленьких дітей до двох років"
Крім того, розповіла лікарка, капуста шкідлива при панкреатиті. Людям з таким діагнозом не можна їсти капусту у сирому вигляді, лише у вареному чи тушкованому – не більше 100 грамів на день.