Медики часто розповідають про небезпеку ожиріння печінки. При цьому вона може виникнути не тільки від жирних продуктів. Обережніше варто бути фруктами.
Терапевт та дієтолог Тетяна Тарновська каже, що ожиріння печінки може спровокувати не лише вживання смажених та жирних продуктів, а й безжирова дієта.
Така дієта сприяє зменшенню кількості жирних кислот, і в результаті печінка починає синтезувати жири сама. Вона відкладає їх про запас у своїх клітинах – гепатоцитах. Тоді й починається ожиріння печінки, каже вона.
Дієтолог порадила їсти продукти, в яких міститься нормальна кількість жирів, але без пальмової олії та трансжирів. Також потрібно утриматися від зловживання спиртними напоями та солодощами.
Небезпечними для печінки є фрукти. За словами Тарновської, у них міститься фруктоза, яка потрапляючи до печінки, перетворюється на небезпечні в сечову кислоту чи жири.