Рослинні олії можуть бути гідною альтернативою дорогій рибі, оскільки вони також містять високі рівні цінних жирних кислот.
Якщо морську рибу (джерело омега-3) гарної якості за прийнятною ціною знайти не так просто, то з рослинною олією справа простіша, невеликої пляшечки продукту вистачає надовго.
Достатньо щодня заправляти салат ложкою олії, щоб отримати ту саму користь.
Рекомендуємо включати до раціону лляну олію.
Ця олія за ступенем насиченості омега-3 значно перевершує оливкову.
Так 100 грамів лляної та оливкової олії містять, відповідно, 53 грами та 0,76 грами корисних жирних кислот.
Найбільшу користь здоров'ю приносить вживання нерафінованих олій холодного віджиму (за умови, що вони не піддаються нагріванню).