Вчені назвали оливкову олію першого віджиму найкориснішим для здоров’я продуктом і порадили її регулярно їсти.
Серед прихильників ЗОЖ на Заході входить у моду починати ранок із ложки оливкової олії. Справа в тому, що американські дослідники з’ясували, що масло першого віджиму з олив – найкорисніше у світі.
– Ця олія містить олеокантанову камедь – антиоксидант із протизапальними властивостями, що робить цей продукт ефективним проти таких як хвороб як рак, Альцгеймера, серцево-судинні захворювання та артрит, – розповів один із авторів доктор Мері Флінн з Університету Брауна.
Що буде, якщо приймати одну ложку оливкової олії щодня натще:
Користь для товстого кишківника. Доведено зміцнюючу та захисну дію від раку оливкової олії на стінки товстого кишечника. Також олія допомагає при запорах.
Здорове волосся, шкіра, нігті та кістки. Олія добре живить, зволожує та відновлює суху шкіру та ламке волосся як косметичні маски. При додатковому прийомі внутрішньо можна досягти подвійного ефекту.
Детокс печінки. Щоб почистити печінку підходить оливкова олія. Просто випийте дві столові ложки олії із соком половинки лимона.
Зміцнення імунної системи. Корисні жирні кислоти в олії підтримують та зміцнюють імунітет.
Захист серця. Олії оливок і волоських горіхів добре підходять для зниження рівня поганого холестерину, що корисно для серця.
Зняття запалення. Оливкова олія має протизапальні властивості, допомагає при болях у м’язах та суглобах. Головне, використовуйте натуральний продукт, а чи не сурогатні підробки.
Нормалізується рівень цукру. Після прийому олії знижується рівень цукру в крові та зміцнюється серцево-судинна система.
Підтримка мозку. Оливкова олія містить важливі та корисні жирні кислоти, які сприяють гарній пам’яті та знижують ризик хвороби Альцгеймера.