Під час відключення електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися.
Багато людей користуються у такому випадку балконом. Однак чи всі продукти можна зберігати таким чином, розповідаємо у матеріалі.
Щоб зберегти усі корисні властивості продуктів, варто дотримуватися певних умов, як-от:
- картопля – від 2 до 3°C
- морква, буряк і ріпа – від 0 до 2°C
- часник – від -1 до 3°C
- цибуля – при 0 – 1°C
- капуста – від -1 до 2°C
- груші – від -1 до 5°C
- яблука та інші фрукти – від 1 до 2°C
Як правильно зберігати м'ясо на балконі
Потрібно дотримуватися кількох рекомендацій, якщо ви хочете зберігати м'ясо на балконі.
Не потрібно мити його водою. Якщо м'ясо ви подрібнили на шматки, мити їх категорично не можна. Сік, який виділяється під час цього, призводить до розвитку бактерій.
Якщо ви хочете очистити м'ясо, просто проведіть по ньому гострим ножем.
Покладіть м'ясо у тару, яка щільно закривається.
Якщо ставите ємність з продуктом у шафу на балконі, прочиніть її дверцята. Таким чином циркуляція холодного повітря дозволить не допустити сильного підвищення або зниження температури.
Скільки часу можна зберігати м'ясо на балконі
Усе залежить від способу зберігання, а саме:
- у спеціальній каструлі – від 7 до 10 днів при температурі до +4°C
- при температурі від +5 до +7°C – не більше 3 діб
- у маринаді при температурі до +7°C – до 3 діб