Через масовані ракетні удари РФ по Україні з’являються перебої зі світлом та опаленням. Тому українці змушені пристосовуватися до нових реалій та шукати альтернативні джерела енергії та тепла.
Раніше ми вже розповідали, як своїми руками зробити термос для напоїв, а цього разу поділимося, як із крупи та шматочка тканини виготовити грілку.
Візьміть: бавовняні шкарпетки чи шматок старої тканини, гречку, рис чи будь-яку іншу крупу, сушені трави або квіти (наприклад, лаванду) - можна додати за бажанням для створення розслаблюючого аромату.
Як зробити: робимо викрійку для самої грілки і для чохла, якщо використовуємо тканину. Для цього вирізаємо потрібні частини і зшиваємо їх між собою, залишивши отвір для наповнювача. Або ж використовуємо звичайну шкарпетку, тоді викрійку робити не доведеться.
Засипаємо всередину крупу та трави, залишаючи при цьому достатньо місця вгорі, щоб мати змогу закрити отвір. Зашиваємо отвір чи міцно зв’язуємо його мотузкою.
Далі наш мішечок із наповнювачем відправляємо до мікрохвильовки на 2-3 хвилини – в залежності від потужності пристрою. Обережно дістаємо нашу грілку та використовуємо. Її можна покласти під ковдру, щоб довше зберігала тепло, або ж гріти нею руки – тоді грілка охолоне значно швидше.
Коли потрібно, повторно відправляємо домашній "обігрівач" у мікрохвильовку на кілька хвилин, після чого дістаємо та знову використовуємо.
Як довго така грілка буде зберігати тепло?
Грілка з підручних матеріалів повинна зберігати тепло приблизно 20-30 хвилин.