У раціоні кожного гіпертоніка обов’язково мають бути продукти, які допомагають ефективно знижувати кров’яний тиск.
Гіпертонія досить часто призводить до інфарктів та інсультів.
Щоб мінімізувати ризики, слід переглянути погляди на спосіб життя і змінити правильне харчування.
Як радять лікарі-кардіологи, у меню людей, які страждають від частих стрибків тиску, мають бути такі продукти
- Брокколі. У цій капусті містяться протизапальні речовини, які знижують артеріальний тиск і запобігають утворенню атеросклеротичних бляшок. Однак люди, у яких паралельно є проблеми з шлунково-кишковим трактом, повинні насамперед порадитися зі своїм лікарем. Продукт може спровокувати ускладнення.
- Гранатовий сік. Переоцінити його користь, здається, неможливо. Його рекомендують регулярно пити всім людям для профілактики серцево-судинних захворювань. Корисний гранат та сік з його насіння у боротьбі з тиском. Для досягнення лікувального ефекту потрібно щодня вживати півграната або півсклянки гранатового соку (обов'язково розбавляйте водою в пропорції 1:1).
- Червона риба. Вона багата на омега-3 і ненасичені жирні кислоти, які благотворно впливають на стінки судин. Але корисною по-справжньому буде лише свіжа запечена в духовці, а не солона риба.
- Молочні продукти. Це головні постачальники не лише калію, магнію, а й ще одного важливого для здоров'я серця мікроелементу – кальцію. Кардіологи кажуть, що люди, в меню яких є сир, сир та інші молочні продукти, захищені від інсультів та інфарктів.
- Чорна квасоля. У ній багато магнію, який розширює судини та нормалізує тиск.
- Овес, вівсяна каша. Завдяки вівсу судини стають еластичнішими і можуть вчасно звужуватися або, навпаки, розширюватися.
- Кава. Він чудово знижує тиск. Однак старатися з цим напоєм не варто, оскільки він має ще й сечогінний ефект.