U-News » Здоров'я » Зіпсує страву: яку спецію не можна додавати на початку приготування
Всі новини

Зіпсує страву: яку спецію не можна додавати на початку приготування

Спеції додають стравам вишуканий та неповторний смак. Проте важливо знати, коли їх треба додавати, аби страву не було зіпсовано, а також у яких розмірах.

Зауважимо, що свіжі трави треба додавати до їжі тільки наприкінці приготування. Водночас сушені – на початку чи в середині, оскільки їм потрібно більше часу для виділення свого аромату та смаку. У всіх правилах є винятки, так само і тут.

Одну популярну спецію можна додавати лише в кінці приготування страви. Йдеться про майоран.

Коли йдеться про майоран, то не всі знають, що й сушений, і свіжий, треба додавати тільки наприкінці готування страви. Майоран починає гірчити під впливом температури.

Майоран, сушений чи свіжий потрібно додавати у страву лише наприкінці приготування. Тому, чим довше на цю спецію діють високі температури, тим гіркішою буде страва. Отруйною страва не стане, але на смак – точно непридатною до вживання.

Якщо при приготуванні майорану застосовувати ці особливості, то можна приготувати дуже смачні страви. До цієї спеції добре підійде м'ясо чи бобові. Майоран стимулює виділення травних соків.

Нагадаємо, що спеції мають приємний запах та смак, а при правильному використанні можуть посилити й краще розкрити смакові якості деяких продуктів. Варто враховувати все одразу: смак приправ, запах і те, як вони реагують на різних температурний режим.

Натуральні приправи та прянощі не тільки збагатять смак страви чи напою, а ще й зігрівають, до того ж деякі спеції мають антибактеріальні властивості, деякі покращують травлення або вони мають корисний вплив на захисні функції організму та зміцнюють імунітет.

UAportal

Додати коментар

Читають Коментують
Тромбоз: 7 симптомів, які не можна ігнорувати
33 969
Українка запитала в доньки, що вона одягне до школи: відео з відповіддю стало вірусним
26 746
Ви точно будете посміхатися: назвали найсмішніше прізвище в Україні
25 735
Дівчина прославилась завдяки кумедним пародіям на сестер Кардаш'ян
17 211
Лікар назвав чотири продукти, які розчиняють тромби
15 694
Російська пара ввʼязалася в бійку з українками на концерті Лободи в Кишиневі та пошкодувала про це
14 426
Несподіваний “гість” у кадрі: відео туристки біля водоспаду сколихнуло Мережу
14 301
Медики назвали найбільш шкідливу частину курки для здоров'я людини
13 146
Лікарі назвали основні симптоми цирозу печінки, який починається
12 895
"Три години тому в бочці було 20 л води..." Задача для 2 класу заплутала українців
10 968
Від тромбів, холестерину та для довголіття: названа проста, але корисна каша
10 729
Як підвищити розмір пенсії: фахівці назвали три цілком законні способи
10 465
Медик назвала звичку, яка веде до ожиріння печінки
10 258
"Три години тому в бочці було 20 л води..." Задача для 2 класу заплутала українців
2
Юрій Рибчинський назвав одного з найкращих співаків, якому немає рівних в Україні
1
"Мене це вибішує дуже сильно": українка розкрила 5 речей, які дратують у Португалії
1
Екс-зірка "Дизель Шоу" Глущенко розлучається з чоловіком після восьми років шлюбу
1
"Я люблю Настю". Українська акторка стала на захист Каменських
1
Як підвищити розмір пенсії: фахівці назвали три цілком законні способи
1
Жінка купила будинок в селі за $8 тисяч: чому тепер з неї сміються
1
Від тромбів, холестерину та для довголіття: названа проста, але корисна каша
1
"Дисбаланс": кума Козловського пояснила, чому більше не працює його піарницею
0
Тіна Кароль поділилася новими фото, давши зрозуміти, що готова до нового кохання
0
Одна із найменших квартир світу: як на 7 квадратах змогли вмістити аж 4 кімнати
0
"Варварський” метод вирощування цибулі у листопаді
0
Скільки можна зберігати зварену каву, розповіли експерти
0
Це ніколи не сниться: 5 речей, яких ваш мозок уникає уві сні

Ми звикли бачити уві сні польоти, втечі від небезпеки, а ...

Як розпізнати присутність ангела-хранителя: 7 знаків, що він поруч

Багато хто вважає, що дива — це лише випадкові збіги. Та ...

Китайський гороскоп на 2026 рік: прогнози та «група ризику» для року Вогняного Коня

З 17 лютого 2026 року по 5 лютого 2027 року світ вступить у ...