Часта причина утворення тромбів – нестача в організмі певних речовин, які можна заповнити їжею.
При згущеній крові часто утворюються особливо щільні ділянки, які можуть застрягати у венах і ставати тромбами.
Одним з головних факторів, що призводять до утворення тромбів, є нестача води в організмі. Пити якусь фіксовану кількість рідини не має великого сенсу, найнадійніший спосіб – звернути увагу на колір сечі. Якщо вона темного відтінку, то організму потрібно більше рідини.
Також у боротьбі зі згустками крові допоможуть такі продукти.
Ківі. Всі фрукти мають ефект розріджувати кров, проте ківі показало себе найбільш дієвим плодом. 2-3 ківі на день значно зменшують кількість тромбів.
Часник та спеції. Про властивість часнику запобігати появі тромбів було відомо ще у Стародавньому Єгипті. Сучасні дослідження додають до часнику та інші приправи: чебрець, каррі, куркума, кайєнський перець, паприка, м'ята та імбир.
Оливкова олія. Регулярне вживання в їжу оливок чи оливкової олії значно знижує ризик захворювання тромбозом. Це досягається за рахунок великої кількості фенолів у цьому продукті.
Горіхи. Горіхи містять велику кількість вітаміну Е, який допомагає знижувати густину крові. Вживання цього вітаміну допомагає не лише запобігти появі згустків, а й перешкоджає розвитку тромбозу, якщо згустки вже утворилися.