Печінка виконує безліч функцій в нашому організмі, тому важливо стежити за її здоров'ям.
Медики розповіли про корисні продукти для цього органу, які варто частіше включати в раціон.
Часник
Володіє протизапальними властивостями, які допомагають регулювати і покращувати функцію печінки. Насичений алліцином — речовиною, що активізує очищення самої печінки від небажаних компонентів, потенційних токсинів. Дієтологи рекомендують вживати овоч в їжу розчавленим.
Нут
Раціон, багатий бобовими, оздоровлює печінка, стимулюючи виділення шкідливих для неї речовин. Конкретно нут сприяє утворенню амінокислот, які впливають на утворення ферментів, які беруть участь у метаболізмі очищення печінки.
Огірки
Завдяки великій кількості води і мінеральних солей сприяють зволоженню організму і виведенню токсинів із сечею. До того ж діють як проносне, що додатково дає ефект детокс.
Капуста
За даними дослідження, опублікованими журналом Hepatology, що міститься в капусті компонент індол ефективно зменшує кількість жиру в її клітинах і специфічним чином впливає на кишківник, що зменшує ймовірність запалення.
Брокколі
Допомагає нейтралізувати шкідливі для печінки елементи (алкоголь, ліки), що негативно впливають на її функціонування.